Stolte lilleborgere: – Det handler om et inkluderende arbeidsliv

Ordene tilhører salgskonsulent og Akan-kontakt Marianne Kronlund (50).

Marianne har jobbet i Lilleborg i seks år. Hennes viktigste oppgaver i region Øst er grossistsamarbeid og kundebesøk, med innsalg av løsninger innen horeca og renhold.

– Jeg er mye på samreise med ulike grossistselgere, og oppfatter at vi vinner mye på det, sier hun.

Hun legger til at møter med mennesker er det beste med jobben, fordi hun er sosial og glad i å treffe folk, og å skape løsninger sammen med kollegaene.

Salgskonsulent Marianne Kronlund

Omsorg for folk er også viktig i den aktive rollen Marianne har tatt, som Lilleborgs Akan-kontakt.

– Hvorfor er Akan viktig?

– Jeg har vært Akan-kontakt i litt over ett år, og er opptatt av at Akan først og fremst handler om et inkluderende arbeidsliv, og sosial ansvarlighet overfor egne ansatte. Det er viktig for å bli værende i jobb for de som sliter med et avhengighetsproblem, og det handler ikke bare om alkohol. Men det er også viktig av forebyggende hensyn, at man kan fange opp folk før de får problemer, forklarer hun.

Marianne understreker at det er spesielt viktig å inkludere alle i sosiale sammenhenger, og at ingen skal føle på et sosialt press om å ta et glass eller flere. Det kan føre til at folk enten tipper over, eller at de uteblir. Nå som vi er midt i julebordsesongen må man huske å ha gode alternative drikker uten alkohol.

– Akanarbeidet handler om å bry seg om, og det er også et lederansvar. Jeg har derfor tatt til orde for å få samtaler om avhengighet inn i medarbeidersamtaler og i vernerunder. Vi vil i tillegg ta med Akan i bærekraftsarbeidet og -målene våre, under FN-mål 3 av Lilleborgs 8 utvalgte (god helse og livskvalitet), sier Marianne.

– Hva gjør deg til en stolt lilleborger?

– Jeg er stolt av å representere en solid bedrift som Lilleborg. Vi er gode til å løfte hverandre i region Øst, der jeg jobber. Jeg er utdannet kokk, og stolt av å kunne bidra med min kompetanse på kjøkken, et fagfelt som står meg nær.

Når Marianne ikke er på jobb, spiller hun i korps og er styreleder i borettslaget der hun bor. I tillegg er matlaging og tur med hunden viktige aktiviteter hun deler med sin samboer.

Skrevet av: Vivi Lindahl/ Arkivfoto Lilleborg, 12.12.2023

Flere artikler

Scroll to Top