5 brukte flasker = 1 Twisterpad

Lilleborg lanserte maskinpadsene Taski Twister i 2013. De er basert på patentert teknologi, og har etablert seg som en egen, effektiv metode for rengjøring og vedlikehold av gulv.

Nora Kristiane Gåskjenn, produktsjef i Lilleborg

Ti år med Twister

– Vi tilbyr Twisterpads til våre kunder, og det følger med levering av flere nye maskiner, forklarer produktsjef Nora Kristiane Gåskjenn i Lilleborg.

Det er forskjellige varianter til gulvvaskemaskiner og enbørstemaskiner, og ulike typer avhengig av hvilket resultat kunden ønsker. Hun sier Lilleborg har gode tilbakemeldinger på virkningen av padsene, og de ulike kombinasjonene vi leverer.

– Hva er spesielt med Twister?
– De inneholder mikroskopiske, syntetiske diamanter som gir både rengjørings- og vedlikeholdseffekt på gulvet. Diamantene er så fine at det ikke blir hardt, og det er ikke fare for riper eller skader når de brukes riktig. Den fargede delen brukes mot gulvet, og forteller hvilken grad paden har, det vil si hvilken størrelse/tetthet av diamantene (grit). Den grå baksiden skal opp mot maskinen. Når fargen er borte, skal paden skiftes. Kunden får dermed et tydelig bilde av når paden er brukt opp, og det bidrar til riktig bruk og godt resultat, sier Gåskjenn.

Resirkulert plast

I tillegg til diamanter består Twisterpads av resirkulert PET-plast (rPET). PET er forkortelsen for polyetylentereftalat, en plasttype som ofte brukes til flasker og andre beholdere, samt at det kan inngå i tepper og klær.

Illustrasjon fra Diversey

– Hva er bakgrunnen for at det brukes resirkulert plast i Twisterpads?
– Vi valgte resirkulert PET for å få så lav miljøbelastning som mulig, sier Caisa Lundssell, som er nordisk ekspert på Twister hos Lilleborgs samarbeidspartner Diversey.

PET-plasten som inngår i en pad utgjør fem resirkulerte cola- eller vannflasker, og resirkuleringsgraden er 99%, det vil si at det inngår lite til ingen såkalt jomfruelig plast. Lundsell forklarer at miljøhensyn også ligger bak fargen på paden. Bleking er en kjemisk prosess de vil unngå.
– Vi bleker ikke Twisterpads, derfor har de den naturlige grå fargen til resirkulert PET.

Både den resirkulerte plasten, levetiden og bruksmåten gjør Taski Twister til et godt valg, mener Nora Kristiane Gåskjenn.

Twister og vann

– På hvilken måte er Twister mer fordelaktig enn tradisjonelle pads?
– Måten Twisterpads er bygget opp på, og kombinasjonen av ulike typer pads gjør at de er effektive i seg selv. De gjør rent kun med vann og maskinens trykk. Alle Twisterpads fungerer likt, men gir ulikt resultat. Alt fra lett rengjøring til oppskuring kan gjøres kun med vann, svarer produktsjefen.

Hun forklarer at Lilleborg vanligvis likevel anbefaler en veldig lav dosering av rengjøringsmiddel i maskinelt renhold. Hensikten med rengjøringsmiddel er å holde maskinen ren når det skitne vannet går gjennom slanger og beholdere. I tillegg blir padsene lettere å rengjøre etter bruk. Både maskindeler og pads holder dermed lenger enn om man kun benytter vann i prosessen.

Les mer om Twister her.

Skrevet av: Vivi Lindahl

Foto: Vivi Lindahl

Flere artikler

Scroll to Top