Informasjon
DEL 1: (Hildegunn Iversen – Eurofins) – 45 min
Grunnleggende mikrobiologi (Forekomst, Vekstvilkår, Etablering, Konsekvens)
Listeria, E. coli, S. Aureus, Salmonella, B. cereus og C. perfringens
Pause – 10 minutter
DEL 2: (Karoline Quintard – Eurofins) – 45 min
Prøvetakingsplaner – generelt
Hvorfor prøvetaking? – Lovverk og verifisering
Etablere risikobaserte prøvetakingsplaner (råvarer, produksjon, praksis, aktuelle farer)
Prøvetaking – noen metoder (hygienisk og representativ prøvetaking)
Pause – 10 minutter
DEL 3: (Siv Elin Ulfsnes – Lilleborg) – 45 min
Ved funn av Listeria monocytogene – Hva skjer da?
Beredskapsplan – avdekke årsaken – sette inn preventive varige tiltak
Forebyggende arbeid: Vi setter fokus på de viktigste punktene
DEL 4: (Cecilie From – Eurofins) – 20 minutter
Helgenomsekvensering – fremtiden?
Pathotracker
Spørsmål og svar – 5 minutter
Kursbevis oversendes etter gjennomført kurs.
Kontakt oss om dere ønsker kursing på arbeidsplassen, eller intern opplæring på Web. Fint om henvendelsene rettes til vårt kundesenter på: kundeservice@lilleborg.no
Om det er tekniske ting med påmeldingen setter vi pris på at dere også henvender dere hit, eller ringer 815 36 000.
Kurset gjennomføres via Teams, og du kan koble deg opp både via PC, nettbrett eller telefon.