Listeria – Kan vi lære av hverandre?

Lilleborg ønsker å invitere deg til en interessant, opplysende og ikke minst sosial fagdag om Listeria i ulike typer produksjonsmiljø. Vi har samlet gode foredragsholdere som vil belyse problematikken rundt dette.

Informasjon

Program

09:00 - 09:30

Registrering og kaffe

09:30 -09:40

Velkommen

09:40 - 10 :10

Hva er listeria? Hvorfor blir bakterier patogene?

Bjørn-Arne Lindstedt, professor ved fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap, NMBU

10:10 -10:50

Hvilke konsekvenser har Listeria for næringen?

v/ Beate Furuto Folgerø, Kvalitetsleder Nortura og Rudi Jakobsen, Lerøy Seafood

10:50 - 11:30

Kan riktig prøvetaking avdekke hvor Listeria kommer fra?

V/ Even Heir seniorforsker ved Nofima

11:30 - 12:30

Lunsj

12:30 - 13:30

Kan kjøttindustrien og laksenæringen lære av hverandre? Hvilke rutiner har de for å forebygge Listeria monocytogenes.

v/ Beate Furuto Folgerø, Kvalitetsleder Nortura og Rudi Jakobsen, Lerøy Seafood

13:30 - 14:00

Kan riktig renhold hindre at Listeria etableres?

v/Siv Elin Ulfsnes, Rådgiver og salg EPT/Næringsmiddelindustrien, Lilleborg

14:00 - 14:20

Kaffe m/ noe attåt

14:20 - 15:10

Når blir Listeria ett problem, og kan den bekjempes?

v/Lene Vestby, Seksjonsleder ved Immunologi og virologi ved Veterinærinstituttet

15:15 - 15:45

Spørrehalvtime

Foredragsholderne sitter klare for dine spørsmål.
Ledet av Ole Andreas Lund Lilleborg

15:45 - 16:00

Oppsummering og VEL HJEM!

Dato

Tir 11. februar 09:00 -16:00

Sted

Park Inn by Radisson Oslo Airport,
Gardermoen Hotel

Pris

3700,- pr.pers. Spesialpris for påmelding innen kl 16:00 13. januar kr. 3 300,-

Påmeldingsfrist

Man 27. januar

Kontaktperson

Tine Bang

Fagkoordinator Mathygiene