1M

OMO Profesjonell 1M - Det eneste spesialmiddelet for vask av mikrofiber

Vi i Lilleborg er stolte av å kunne anbefale vårt egenutviklede produkt som er spesialdesignet for mikrofibervask. Ved å lytte til våre kunders behov er vi sikre på at OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M vil tilfredsstille dine krav til hva et tøyvaskemiddel til mikrofiber skal være. Mikrofibertekstiler har helt spesielle egenskaper og er ofte sterkt tilsmusset (mopper og kluter), er konstruert for å holde på smuss samtidig som den krever skånsom vask. OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M forlenger mikrofiberens levetid med inntil 50 %, er lavalkalisk og kombinerer skånsomhet mot mikrofibertekstiler med effektiv vaskekraft. Produktet er miljømerket med Svanen.

Ikke alltid like enkelt

Det er derfor ikke alltid like enkelt å finne et vaskemiddel som både gjør rent og samtidig er skånsomt mot tekstilene. For ikke å skade eller redusere rengjøringsegenskapene til mikrofiberene, unngå bruk av:

 • Blekemidler
 • Tøymykner
 • Tøyvaskemiddel som inneholder naturlig såpe eller zeolitter
 • Sure produkter under pH 4
 • Alkaliske produkter over pH 10,5

Grundig testet

Gjennom grundige tester på våre laboratorier har Lilleborgs egen utviklingsavdeling spesialdesignet 1M til å virke like effektivt på smuss som alkaliske produkter, men mer skånsomt. 1M er designet for å ivareta mikrofiberens unike egenskaper over tid, og dermed sikre rengjøringseffekten gjennom moppens/klutens levetid. I tillegg øker vi levetiden til produktene med inntil 50% når det vaskes med OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M sammenlignet med andre tøyvaskemidler som ikke er beregnet på vask av mikrofiber.

Hva er mikrofiber?

Et mikrofiber er på størrelse med 1/5 av et hårstrå. Mikrofiberen består av en blanding av polyester og polyamid. I produksjon av mikrofiberene splittes fiberen opp som «kakestykker». Dette øker fleksibiliteten og volumet til mikrofiberen. Det er derfor viktig å ikke vaske med tradisjonell tøymykner, da dette tetter fiberen. Dette resulterer i  dårligere vaskeegenskaper for mikrofibermopper og kluter.

Hvordan virker det?

 1. Rene mikrofiber
 2. Små støvkorn som har festet seg til mikrofiberen
 3. Smuss fanget av fibernettverket

Mikrofiber jobber på to måter; tørt og fuktig. Ved tørr rengjøring så er det elektrostatiske krefter som fanger støv, bakterier og mindre partikler. Større partikler og smuss fanges i nettverket av tynne fiber. Ved fuktig rengjøring suges smuss og bakterier opp i hulrommene mellom fibrene av kapillærkreftene. Kapillærkreftene virker på samme måte som et sugerør i et vannglass. Vannnivået inne i sugerøret vil stå litt høyere enn utenfor. Dette skyldes at kapillærkreftene trekker vannet opp.

OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M

 • Optimalisert for vask av Mikrofibertekstiler
 • Meget effektivt på fjerning av typisk «gulvsmuss», fra alle typer mopper
 • Spesielt egnet for fjerning av blod fra mopper brukt på operasjonssal på sykehus
 • Skånsomt mot mikrofiber og andre tekstiler, med minimal kjemisk slitasje
 • Ivaretar Mikrofiberens unike egenskaper og forlenger levetiden
 • Vårt anbefalte middel for vask av alle mikrofibertekstiler