Ren ovn er viktig for god kvalitet på maten

Deilig duft får sansene til dra frem minner om herlige smaker, rike farger og en god opplevelse som får kundene til å komme tilbake.

Vond lukt fra en møkkete ovn gir helt andre assosiasjoner enn de vi ønsker oss. Det er ikke bare god kvalitet på råvarene og en dyktig kokk som er viktig, men god kvalitet på rengjøring av de redskapene man bruker. Riktig rengjøring og vedlikehold vil også øke levetiden på ovnen din betraktelig.

Ren ovn er en forutsetning for trygg mat med god kvalitet

Mat kan være så mye mer enn bare metthet. Et måltid spiller på et stor spekter følelser og opplevelser og selv om tanken først går til kokkens matlagingskunnskaper, vil også daglig tilsyn og vedlikehold av ovn og stekeflater øke kvalitetsfølelsen på maten som serveres.

Visste du at en skitten ovn med mye fastbrent mat vil sette smak på maten du lager? Og at en dårlig rengjort og vedlikeholdt ovn får redusert levetid? Spar heller utgifter ved å utsette kjøp av ny ovn enn å spare på rengjøringsmidler som ikke er tilpasset oppgaven. Dersom hygienen ellers er god og stedet ser ryddig og velholdt ut er kanskje bonusen kunder som kommer tilbake, og som dobbeltbonus anbefaler stedet videre til venner og kjente.

Riktige midler sørger for enkel og effektiv rengjøring

Det er ikke vanskelig, riktige metoder og tilpassede produkter gjør jobben enkel og effektiv. Lilleborg kan veilede deg i riktige metoder og gode produkter for alt fra automatisk doserte kombidampere til ovner og stekeflater som krever manuell rengjøring. Et godt produkt sparer tid og slitasje ved manuell skrubbing, samtidig som resultatet bli bra.

Gode renholdsrutiner sikrer:

 • godt steke-/kokeresultat
 • ingen forurensing fra tidligere matlagning som gir økt mattrygghet.
 • høyere kvalitet på maten og bedre smak
 • rent utstyr som fungerer optimalt
 • lengre levetid på utstyret og mindre slitasje ved bruk av tilpassede
  rengjøringsprodukter
 • godt inneklima ved regelmessig renhold av avtrekk og mindre uhensiktsmessige
  gasser fra ovn og stekeflater
 • redusert brannfare fordi det ikke er oppbygning av forkullede matrester og fett
 • bedre HMS for de ansatte med enklere håndtering

Vi anbefaler daglig rengjøring etter bruk og periodisk tilsyn ved jevne mellomrom. Det vanskeligste smusset vil alltid bygge seg opp over tid fordi det krever sterkere rengjøringsmidler som ikke er hensiktsmessig å bruke hver dag.

Gå til vår oversikt over spesialmidler til rengjøring av ovn, grill og stekeplater for mer informasjon om produkter, sikkerhetsdatablader og brukerinformasjoner.