Førstehjelpsutstyr fra Cederroth

Vi har produktløsninger som gjør det mulig for alle å gi førstehjelp uten spesielle forkunnskaper.

Førstehjelp er den første hjelpen alle kan gi ved akutt skade eller sykdom. Det omfatter i prinsippet alt fra å sette plaster på et lite kutt i fingeren til hjerte-lunge-redning. I dagligtale forstås gjerne førstehjelp som livreddende førstehjelp. Du kan lære mer om førstehjelp ved å trykker her.

Lær å redde liv

Lilleborg fører produkter innen denne kategorien fra vårt søsterselskap Cederroth. Du kan lese mer om våre stasjonære og bærbare førstehjelpsprodukter på deres sider her: http://www.firstaid.cederroth.com/no/Produkter/

Noen av de vanligste skadeområdene i Norge er kuttskader, brannskader og øyeskader innen profesjonelt virke.

Kuttskader

Hvis du skader deg selv, er det viktig med sårpleie og at du rengjør det umiddelbart for å unngå infeksjoner. Vask bort eventuelle smuss, splinter, glassbiter og andre gjenstander som kunne ha kommet inn i såret. Vask det rent med flytende såpe eller en sårrenser, inkludert rundt såret; ellers kan bakterier fra huden eller omgivelsene forårsake infeksjon. Tørk huden rundt såret ved hjelp av en ren komprimering eller en bomullsullpute.

Sårpleie Sårpleie

Viktig! Du bør ikke vaske store og / eller svært skitne sår, bitt eller brannskader selv. Legg bare en beskyttende bandasje som stopper blødningen over såret, og gå til nærmeste helsesenter / sykehus for behandling.

Du kan lese mer om kuttskader og behandling her.

Brannskader

Brannskader er en skade på huden som skyldes kontakt med brann, varme, elektrisitet, stråling og visse kjemikalier. Uansett hvordan de er forårsaket, er rask behandling viktig for å begrense skaden og for å stoppe den fra å bli verre. Cederroths Burn Gel-produkter kan brukes når du ikke har umiddelbar tilgang til vann. De er bærbare, noe som betyr at de er umiddelbart tilgjengelige.

 Brannskader

Raskt behandling er ekstremt viktig. Mindre skader avkjøles med lunkent vann, ikke kaldt vann som tidligere antatt, i minst 15 minutter. Hvis det er noen bobler, må de holdes intakt, men kontroller at væsken ikke blir grå/ tåkete. Hvis det gjør det eller hvis du utvikler en feber, må du alltid kontakte lege.

Les mer om brannskader og behandling her.

Øyeskader

Når det oppstår en øyerelatert ulykke, er det viktig å begynne å skylle innen de første få sekundene. Det er også viktig å skylle effektivt, med en generøs flyt av væske. Væsken bør også bufres, dvs. ha en nøytraliserende effekt på alkaliske sprut (f.eks. Lye) og syrestråler (f.eks. Batterysyre).

Øyeskader

Derfor er Cederroth Eye Wash designet slik at den åpnes så snart den er vridd ut av braketten, har en øye kopp som garanterer optimal strømning og inneholder en skyllende væske med riktig sammensetning.

Cederroth Eye Wash har generelt en sterkere nøytraliserende effekt på alkaliske sprut enn syre sprut. Cederroth Eye Wash er også tilgjengelig i forskjellige design, med annet tilbehør, noe som betyr at den kan plasseres for å gjøre den lett tilgjengelig og klar til bruk.

Du kan lese mer om øyeskader og behandling her.

———————————————————————————————————————-

Lilleborg er klar til å bistå deg med produkter for å gjøre deg klar til å yte førstehjelp når du måtte trenge det, der du måtte trenge det. Ved behov for hjelp ring 113, eller ta kontakt med ditt legekontor. Har du ytterligere spørsmål til vårt sortiment eller hvor du kan få tak i produktene kan du kontakte oss på e-post kundeservice@lilleborg.no eller telefon 815 36 000.