Håndvask

Rene hender kan redde 8 millioner mennesker hvert år

Infeksjoner koster verden mange millioner liv

– Hendene våre er som et transportmiddelet for virus og bakterier som leter etter et nytt oppholdssted. Tenk bare på alle flater man tar på hver dag og folk man hilser på, sier Alexander Rolsdorph, markedssjef personlig hygiene Lilleborg.

Sammen med vår internasjonale partner Diversey Care / Sealed Air, har Lilleborg fokus på god håndhygiene.

– Rene hender har potensialet til alene å redde 8 millioner liv årlig bare på sykehus på verdensbasis. Med god håndhygiene kan vi hindre spredning av mikrober og infeksjoner. I Lilleborg har vi derfor fokus på opplæring av riktig håndhygiene og tilbyr blant annet kurs i personlig hygiene og institusjonshygiene.

Global markering av håndhygienedagen

Hvert år markeres håndhygienedagen 5. mai. Dette er en global markering i regi av WHO (Verdens helseorganisasjon). I forbindelse med denne markeringen vil Lilleborg, i samarbeid med Diversey Care, gi en donasjon til Soap for Hope™ som gir støtte til fattige regioner i land som mangler tilgang på håndhygieneressurser.

Såpestykker konverteres til nye såpestykker

Hvert år vil et vanlig 400-roms hotell generere opp til 3,5 tonn såpeavfall. Soap For Hope™ tar vare på denne såpen og lærer utsatte lokalsamfunn å konvertere såperestene til nye såpestykker. Den nye såpen blir deretter transportert til lokalsamfunn i nød, og distribuert for bruk i disse områdene. Dette er med på å eliminere avfall, bedre hygienen og skape nye arbeidsplasser.

– Riktig håndhygiene har potensialet til å spare millioner av liv hvert år på sykehus alene, sier Dr. Ilham Kadri, President, Diversey Care. Likevel mangler mange mennesker fortsatt ressurser til å ta vare på sine hender riktig og regelmessig. Med vårt initiativ Soap for Hope™, gir vi såpe til mennesker i nød, slik at de kan praktisere god håndhygiene de også.

Her finner du våre produkter innen personlig hygiene.

 

Spørsmål eller behov for hjelp? Ta kontakt med vårt kundesenter.