Uniq Duotex mopp Lilleborg, Orkla.

OMO med vaskemiddel for mikrofiber

Forleng levetiden på moppen med 50 %!

OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M er et egenutviklet produkt av Lilleborg som er spesialdesignet for mikrofibervask.

– Gjennom grundige tester på våre laboratorier har Lilleborgs utviklingsavdeling spesialdesignet 1M til å virke like effektivt på smuss som alkaliske produkter, men mer skånsomt, forteller Kjetil Røe Edvardsen, senior product developer i utviklingsavdelingen i Lilleborg.

– Levetiden til produktene øker med inntil 50 % når det vaskes med OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M sammenlignet med andre tøyvaskemidler som ikke er beregnet på vask av mikrofiber.

OMO Profesjonell 1M

OMO Profesjonell 1M er lavalkalisk og kombinerer skånsomhet for mikrofibertekstilene med effektiv vaskekraft. Produktet er også miljømerket med Svanen.

Effektiv mikrofiber erstatter bomullsmoppen

Stadig flere rengjøringsbyråer bytter ut sine tradisjonelle rengjøringsverktøy. Bomullsmopper med varmt vann viker nå for tørr rengjøring med mikrofibermopper.
Den største forskjellen ser man ikke med øyet, den må oppleves, sier Edvardsen. Han forklarer at vann og kjemikalier kan fjerne flekker, men etterlater fukt som skaper ny grobunn for bakterier. Vannet skaper også friksjon, som gjør det tyngre å bevege moppen langs overflaten. Dette gir mer belastning for kroppen.

– Med en mikrofibermopp transporteres fuktigheten vekk fra overflaten og fibrene tiltrekker seg bakteriene. Man unngår også slitasjen bruk av kjemikalier fører med seg. Bruk av mikrofiber er derfor både mer hygienisk og mer effektivt. Edvardsen påpeker at kvaliteten på mikrofibermoppene i markedet varierer kraftig. – Effektiviteten til mikrofiber ligger i hvor stor grad mikrofiberene er splittet. Hvis fibertrådene ikke er tynne nok, vil ikke moppen fungere optimalt. Dette problemet ser man spesielt i billige løsninger, der rengjøringsfiberene er for tykke, forklarer Edvardsen og legger til at Lilleborg har utviklet produktserien UNIQ DUOTEX som består av to typer mikrofiber.

– Eksterne tester viste at UNIQ-moppene fjernet 99,8 % av alle MRSA-bakterier i ett drag over overflaten. For kunden betyr dette at man kan rengjøre flere kvadratmeter per time med mindre friksjon, noe som er spesielt viktig for alle som rengjør ofte, understreker han.

Egen utviklingsavdeling og eget laboratorium

– Lilleborg er de eneste i vår bransje i Norge som har egen utviklingsavdeling og eget laboratorium. Det gjør at vi får testet, utviklet og kvalitetssikret produktene våre nøye. Vår jobb er å utvikle effektive, innovative og bærekraftige produkter og systemer som bidrar til større effektivitet, mer lønnsom drift og økt verdiskaping for våre kunder, forklarer Edvardsen.

– Produktene OMO Profesjonell Mikrofibervask 1M og UNIQ-moppene er eksempler på innovative, bærekraftige kvalitetsprodukter fra Lilleborg som optimaliserer renholdsprosessen.

I 2015 vant Lilleborg EcoOnline Award for godt og viktig arbeid med kjemikalier.

Hva er mikrofiber?

Et mikrofiber er på størrelse med 1/5 av et hårstrå. Mikrofiberen består av en blanding av polyester og polyamid. I produksjon av mikrofiberene splittes fiberen opp som «kakestykker». Dette øker fleksibiliteten og volumet til mikrofiberen. Det er derfor viktig å ikke vaske med tradisjonell tøymykner, da dette tetter fiberen.

Sykehus byttet ut tradisjonelle mopper med mikrofibermopper

Se filmen fra Lilleborgs utviklingsavdeling for test av Uniq Duotex mikrofibermopper

Spørsmål eller behov for hjelp? Ta kontakt med vårt kundesenter.