Innovativt konsept fjerner fett og fastbrente matrester uten skrubbing!

– Bløtleggingskonseptet fra Lilleborg har spart oss for mye tid og krefter, sier Andreas Mikkelsen, kjøkkensjef på Scandic Ishavshotel i Tromsø.

–  På vårt kjøkken har vi brukt forholdsvis mye ressurser hver dag på å skrubbe utstyr dekket med fett og fastbrente matrester. Det tar mye tid, og ansatte utsettes for mange gjentagende bevegelser som kan gi slitasjeskader og betennelser. Vi var derfor veldig spente på å teste ut det nye bløtleggingskonseptet fra Lilleborg, forteller Andreas Mikkelsen, kjøkkensjef på Scandic Ishavshotel i Tromsø.

– Suma DiveEasy fungerte over all forventning. Allerede etter noen ukers bruk merket vi mindre mekanisk slitasje på folket på kjøkkenet ved at tiden som må brukes til skrubbing ble kraftig redusert. Ved å legge kjøkkenutstyr rett opp i karet, får vi nå på effektiv og skånsom måte løst opp hardt, fastbrent smuss og matrester, sier Mikkelsen.
– Men helseeffekten, i form av mindre mekanisk slitasje på ansatte, er den største gevinsten for oss.

Lang holdbarhet uten bakterieutvikling

I følge kjøkkensjef Mikkelsen har de ansatte på kjøkkenet på Scandic Ishavshotel i Tromsø tatt godt imot bruk av bløtleggingskaret Suma DiveEasy.

– De ansatte er veldig fornøyde. Karet er enkelt å bruke og produktløsningen har holdbarhet på opptil 1 måned før vannet anbefales skiftet, men vi har byttet ca. hver 14 dag for å unngå veldig grumsete vann. Slangen tilkoblet karet gjør denne jobben enkel. Vi var i utgangspunktet skeptisk til lukt fra vannet, men det har vi ikke hatt utfordringer med.

– På et kjøkken er vi jo veldig opptatt av å sikre trygg mat ved å ha fokus på hygiene. Størrelsen på dette karet (87 x 62 x 76 cm) tar litt plass, men gjør at det er enklere å rengjøre større enheter som for eksempel ventilasjonsrister. Kjemikaliene i karet hindrer bakterieutvikling og jeg vil si at karet egner seg godt for utstyr som ikke blir rent ved vask i oppvaskmaskinen. Sist, men ikke minst så bidrar Suma DiveEasy i stor grad til å bedre ergonomi og HMS for våre ansatte.

Spørsmål om produkter, kurs eller behov for hjelp? Ta kontakt med vårt kundesenter.