Mann som spyler

Sikrer verdiene i forvaltning av fisk

Forvaltning av fisk utgjør store verdier. Vi har kompetansen og systemene som sikrer verdiene ved å legge til rette for riktig og effektivt renhold.

I Lilleborg har vi spisskompetanse innen fisk og havbruk og kan med det utfordre tradisjonelle rengjøringsmetoder ved å se på alle innsatsfaktorer. Vi har egen utviklingsavdeling i Norge som har ansvar for at våre produkter til enhver tid har en optimal sammensetning med tanke på effektivitet, kvalitet, helse og miljø. Videre har vi blant annet erfaring med:

Settefiskanlegg

Lavtrykkanlegg fra Lilleborg gir deg riktig mengde vann med riktig trykk. Kombinerer du dette med riktig rengjøringsmiddel og veiledning sikrer du optimale vaskeforhold som gir lavere belastning og store besparelser. Grytåga settefisk valgte lavtrykkanlegg fra Lilleborg og reduserte vasketiden med en fjerdedel. Før lavtrykksanlegg ble installert brukte Grytåga settefisk rundt 4 timer til vask av settefiskkar. Med nytt system fra Lilleborg ble tiden redusert til under 1 time for samme jobb. Videre tok det nordnorske selskapet i bruk rengjøringsmiddel fra Lilleborg som gjorde at de kunne utføre vaskeprosessen med kaldt vann med like godt resultat.

Brønnbåter

Lavtrykksanlegg kan også benyttes til brønnbåter. Med effektive og driftssikre boostere, sammen med våre kompakte og nedsenkbare dyser, vil Lilleborg bidra til at hele brønnbåten kan rengjøres på betydelig kortere tid enn ved montering på skyveskott.

Lakseslakteri

Rengjøringsmiddel fra produktserien EnduroPower er svært godt egnet til vask av lakseslakterier. For å få best utbytte av produktene anbefaler vi rengjøringsmidler i kombinasjon med veiledning fra Lilleborgs EnduroPower Team. Med EnduroPower Team kan Lilleborg hjelpe deg å heve hygienen, redusere vasketiden og dermed rengjøringskostnadene. Besparelsene kan være opptil 30 %. Jo større vaskeoppgave, jo større besparelse.

Fokus på bærekraft og HMS

I vårt arbeid med å utvikle vaskesystemer for fiskeindustrien, har vi stor fokus på å sikre en minst mulig miljøbelastende og mest mulig bærekraftig akvakultur. Videre har vi stort fokus på å utarbeide metoder som reduserer arbeidsbelastningen for brukerne og ivareta god HMS (helse, miljø og sikkerhet).

Kurs innen fiskeforvaltning

Våre medarbeidere har spisskompetanse innen hygienisk fiskeforvaltning og holder ulike kurs for å kunne effektiviserer renholdet og heve hygienen hos våre kunder. Blant annet er Listeria et eksempel på en bakterie som det er vanskelig å kvantifisere i et produksjonsmiljø og vi holder derfor kurs i prøvetaking. Vi ser at økt kompetanse hos våre kunder resulterer i bedre hygiene i produksjonslokalene og reduserer risikoen for kontaminering.

Vi tilbyr også renholdere å fagbrev med fordypning i CIP, OPC og AOPC.

Spørsmål eller behov for hjelp? Ta kontakt med vårt kundesenter.